Продукти:
• 1 пиле
• 2 с.л. масло
• 8-10 малки главички лук
• 100 г гъби
• 1 ч бяло вино
• 1/2 ч.ч. сметана
• резенчета лимон
• сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на парчета. Запържваме главичките лук в масло и добавяме и гъбите. Слагаме месото, сол, черен пипер и виното.
Задушаваме всички продукти на слаб огън, докато месото омекне. Преди да свалим от котлона слагаме сметаната. Поднасяме с резенчета лимон и магданоз.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...