Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 глава кисело зеле
• 250 г сварен боб
• 2-3 глави лук
• 1-2 с.л. масло
• 1 яйце
• сол, черен пипер
• 100 г ориз
• 1-2 с.л. салца или 3-4 пресни по-едри домата
• запръжка от 1 с.л. масло и 1 с.л. брашно
За соса:
• 1/2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 2-3 с.л. кисело мляко /или сметана/
• врящо масло, зачервено с червен пипер
Начин на приготвяне:
Пасираме сварения фасул, докато е топъл. Прибавяме опържения в маслото ситно нарязан лук, изчистения и изплакнат в няколко води ориз, яйцата, сол и черен пипер. Разбъркваме хубаво сместа и я оставяме да престои половин час.
Непосредствено преди да завием сармите прибавяме в плънката брашното, изпържено до поруменяване в маслото. Изтъняваме зелевите листа и завиваме стегнати сарми.
Нареждаме ги плътно в разлата тенджера, притискаме с плитка чиния и ги заливаме с разредената във вода салца. Варим около 45 мин.
Размиваме брашното за соса на гладка кашичка с вода и я сипваме във врящото ястие. Внимателно разклащаме тенджерата и готвим още 5-10 мин.
Оставяме сармите малко да поизстинат и ги застройваме с разбитите в киселото мляко яйца. Непосредствено преди сервиране заливаме сармите със зачервено с червен пипер врящо масло.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...