Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг свинско месо от бута
• 100 г сланина
• 100 г свинска мас
• 1 кг картофи
• 300 г листа от кисело зеле
• 1 малка глава чесън
• 1 непълна ч.ч. зелев сок
• 1 ч.л. червен пипер
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на по-едри парчета, посоляваме го, поръсваме го с ким и го оставяме да престои 30 мин.
Нарязваме сланината на парчета и ги слагаме в тенджерата. Върху сланината разстиламе половината от зелевите листа, а върху тях - месото и нарязаните на кръгчета картофи.
Посоляваме, поръсваме с червения пипер и прибавяме очистените скилидки чесън и маста. Най-отгоре покриваме с останалите зелеви листа, заливаме със зелевия сок, захлупваме и задушаваме в умерена фурна.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...