Кулинарни рецепти » Гулаш по виенски

 Гулаш по виенски
/Австрия/

Продукти: (за 2-3 порции)

• 250 г обезкостено телешко месо от опашката или плешката
• 3 с.л. свинска мас
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 ч.л. доматено пюре
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 резен лимон
• 1 ч.ч. бульон /или гореща вода/
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късове и леко го посоляваме. Нарязваме лука много ситно.

Загряваме мазнината и първо запържваме лука до златисто оцветяване, а след това прибавяме червения пипер, месото и почистеното от кората и семето лимоново резенче. Задушаваме около 30 мин на умерен огън, след което заливаме с горещия бульон /или гореща вода/ и варим, докато месото омекне.

Прибавяме размитото в малко студена вода доматено пюре и оттегляме ястието на тих огън за няколко минути. Накрая разреждаме с горещ бульон до желаната гъстота, разбъркваме и застройваме с млякото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало