Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг говеждо филе
• 2 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 к.ч. вино
• 1 с.л. брашно
• 2 моркова
• 250 г зелен фасул от консерва
• 250 г картофи
• 2-3 с.л. краве масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме с сгорещеното олио. Прибавяме месото, нарязано на хапки, и също го запържваме. Посоляваме и наливаме виното и малко вода. Прибавяме препеченото брашно, размито с малко вода, и задушаваме месото на тих огън, докато омекне.
В отделен съд сваряваме последователно морковите, фасула и картофите, нарязани на филийки. Отцеждаме сварения зеленчук, попарваме го с разтопеното масло, поръсваме със ситно нарязан магданоз и прибавяме към месото. Оставяме ястието да поври още 10-15 мин на тих огън.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...