Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг говеждо филе
• 2 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 к.ч. вино
• 1 с.л. брашно
• 2 моркова
• 250 г зелен фасул от консерва
• 250 г картофи
• 2-3 с.л. краве масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме с сгорещеното олио. Прибавяме месото, нарязано на хапки, и също го запържваме. Посоляваме и наливаме виното и малко вода. Прибавяме препеченото брашно, размито с малко вода, и задушаваме месото на тих огън, докато омекне.
В отделен съд сваряваме последователно морковите, фасула и картофите, нарязани на филийки. Отцеждаме сварения зеленчук, попарваме го с разтопеното масло, поръсваме със ситно нарязан магданоз и прибавяме към месото. Оставяме ястието да поври още 10-15 мин на тих огън.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...