Кулинарни рецепти » Свинско с целина

 Свинско с целина

Продукти: (за 8 порции)

• 1 кг свинско месо
• 1,5 кг целина /с листата/
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 2-3 лимона
• 1 непълна ч.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме го, нарязваме го на порции, посоляваме го и го запържваме в сгорещеното олио, след което го пущаме в 1 л гореща вода и го варим 1 час на умерен огън.

Измиваме главите целина и ги нарязваме на малки кубчета, а листата нарязваме на едро. Накисваме целината десетина минути в солена вода, отцеждаме я и я слагаме при месото заедно със ситно нарязания лук, който леко сме позапържили.

Посоляваме и варим ястието още 40 мин на умерен огън. Разбиваме яйцата с лимоновия сок, разреждаме с малко бульон от тенджерата и заливаме месото с приготвения сос. Накрая поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало