Продукти:
• 400 г брашно
• 500 г кисело мляко
• 200 г настъргани моркови
• 250 г захар
• 100 мл олио
• 100 г едро нарязани орехи
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Отделяме 2 с.л. от киселото мляко и разбиваме останалото със захарта, докато захарта се разтопи. Прибавяме настърганите моркови и разбъркваме. При непрекъснато бъркане сипваме последователно по 1 с.л. олио и по 1 с.л. брашно. Продължаваме да бъркаме, докато сместа поеме брашното.
Накрая слагаме разтворената в отделеното мляко сода и половината от орехите. Разбъркваме, изсипваме тестото в намаслена и набрашнена тавичка и поръсваме отгоре останалите орехи. Печем сладкиша отначало в силна, а после - в по-слаба фурна.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...