Продукти:
• 500 г царевично брашно
• 120 г мас
• 250 мл хладка вода
• 1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от изброените продукти и го разделяме на две топки, които увиваме в алуминиево фолио и слагаме за 1 час в хладилника.
После ги разделяме на по 8-9 по-малки топки, които разточваме на тънки кори. Изпичаме корите от двете страни в силно загрят сух тиган, нареждаме ги една върху друга и ги завиваме с кърпа.
Поднасяме тортилите топли.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...