Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 ч.ч. хладка вода
• 2 яйца
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. захар
• 1 1/2 ч.ч. натрошено сирене
• 1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Замесваме умерено меко тесто от брашното, киселото мляко, водата, яйцата, содата, солта и захарта. Разделяме тестото на десет топчета и разточваме всяко топче на кръгла кора с дебелина 4-5 мм.
Разпределяме натрошеното сирене върху половина разточени кори, а с останалалите кори покриваме, като притискаме краищата. Намазваме пърленките с разбитото яйце нареждаме ги в намаслени тавички и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...