Продукти:
• 80 г брашно
• 1 пакетче краве масло
• 125 г шоколад
• 125 г пудра захар
• 3 яйца
• 1 щипка сол
За крема:
• 200 г сметана
• 2-3 ванилии
Начин на приготвяне:
В порцеланов съд разбиваме брашното, настъргания шоколад, жълтъците, захарта и маслото. Накрая внимателно прибавяме белтъците, които сме разбили на гъст сняг заедно със солта. Изсипваме сместа в намаслена форма и печем в умерена фурна около 25 мин /блатът трябва да остане мек/. Изваждаме готовия блат от формата и го оставяме да изстине.
Пускаме в сметаната кубче лед и започваме да я разбиваме бавно с бъркалка, за да поеме колкото е възможно повече въздух. Когато кремът започне да задържа бъркалката, изваждаме леда и прибавяме ванилиите. Оставяме готовия крем да се охлади в хладилника и след това украсяваме тортата с него.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...