Кулинарни рецепти » Царска торта

 Царска торта

Продукти:

• 80 г брашно
• 1 пакетче краве масло
• 125 г шоколад
• 125 г пудра захар
• 3 яйца
• 1 щипка сол

За крема:

• 200 г сметана
• 2-3 ванилии

Начин на приготвяне:

В порцеланов съд разбиваме брашното, настъргания шоколад, жълтъците, захарта и маслото. Накрая внимателно прибавяме белтъците, които сме разбили на гъст сняг заедно със солта. Изсипваме сместа в намаслена форма и печем в умерена фурна около 25 мин /блатът трябва да остане мек/. Изваждаме готовия блат от формата и го оставяме да изстине.

Пускаме в сметаната кубче лед и започваме да я разбиваме бавно с бъркалка, за да поеме колкото е възможно повече въздух. Когато кремът започне да задържа бъркалката, изваждаме леда и прибавяме ванилиите. Оставяме готовия крем да се охлади в хладилника и след това украсяваме тортата с него.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало