Кулинарни рецепти » Торта Капучино

 Торта Капучино

Продукти:

• 10 яйца
• 300 г брашно
• 250 г захар
• 2 с.л. какао
• 1/2 ч.л. сол

За крема:

• 1 л сладкарска сметана
• 1-2 с.л. капучино на прах

За сиропа:

• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. захар
• 20 мл ром (или есенция)
• крокан и шоколадови формички за украса

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците на яйцата. Към жълтъците прибавяме захарта, към белтъците солта и разбиваме поотделно. След това ги смесваме, като внимателно разбъркваме само в една посока.

Добавяме пресятото брашно и какаото. Полученото тесто изсипваме върху застлана с хартия форма за торта (с махащи се стени) Печем блата на 180°С до готовност. Изваждаме от фурната, оставяме да изстине и го разрязваме хоризонтално на 3 части.

Получените 3 блата сиропираме със захарния разтвор и слепваме помежду им с разбитата сладкарска сметана. По желание половината от нея можем да оцветим с капучино или какао. Отстрани и в средата декорираме тортата с крокан. Отгоре нареждаме готови шоколадови формички.

Автор: Стефан Тодоров

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало