Продукти:
• 500 г шарен боб
• 1 голям пушен кокал с малко месо
• 1 връзка корени за супа
• 100 г доматено пюре
• 250 г макарони
• 50 г кашкавал
• 2 глави лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. После го сваряваме в нова вода и отцеждаме.
В отделен съд варим кокала 3 пъти по 6 минути, като всеки път изхвърляме водата и наливаме нова топла вода. В 1,2 л вода сваряваме корените за супа и нарязания на филийки лук. Прецеждаме бульона.
В дълбока тенджера изсипваме отцедения боб и го заливаме със зеленчуковия бульон. Прибавяме кокала и доматеното пюре, подправяме със сол и черен пипер. Готвим още малко, отделяме месото от кокала, нарязваме го на ситно и го връщаме в тенджерата.
В отделен съд сваряваме макароните, отцеждаме ги и ги изсипваме към боба с месото. Разбъркваме и сипваме ястието в голяма чиния. Поднасяме го със сирене и сухо червено вино.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...