Продукти:
• 500 г карфиол
• 600 мл зеленчуков бульон
• 300 г сметана
• 2 с.л. ситно нарязани пера от пресен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го варим около 20 минути в зеленчуковия бульон - до омекване. После го пасираме, връщаме го отново в тенджерата и към него прибавяме сметаната.
Варим още десетина минути. Подправяме с черен пипер и сол и поръсваме ситно нарязания лук.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...