Продукти:
• 1 кг риба
• 1-2 стръка праз
• 1 ч. ч. ориз
• 150 мл олио
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в олиото ситно нарязания праз до омекване, посоляваме, разбъркваме с червения пипер, заливаме с топла вода и кипваме. Прибавяме ориза и варим 2-3 минути.
Изсипваме сместа в тавичка. Отгоре нареждаме предварително почистената, измита и нарязана на парчета риба. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и печем в умерена фурна. Поднасяме рибника топъл.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...