Кулинарни рецепти » Пълнени пъстърви със зелении

 Пълнени пъстърви със зелении

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъстърви
• 60 г краве масло
• 1 връзка магданоз
• 1 стрък пресен чесън
• 1 к.ч. бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме размекнатото масло със ситно нарязаните чесън и магданоз и пълним посолените пъстърви с тази смес.

Захващаме отворите с клечки за зъби и нареждаме намаслена тавичка. Заливаме с виното и оставяме рибата да престои така 5-6 часа в хладилник. След това печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало