Кулинарни рецепти » Гювеч от шаран

 Гювеч от шаран

Продукти: (за 4 порции)

• 1 шаран
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 3 домата
• 1 к.ч. стерилизиран грах
• 1 к.ч. стерилизиран зелен боб
• 5-6 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме шарана го на порции, посоляваме и оставяме да престои 30 мин.

Загряваме олиото и последователно запържваме нарязания на тънки филийки лук, ситно нарязаните, морков целина и магданозен корен, обелените и настъргани домати.

Изсипваме всичко в пръстен съд, прибавяме зеления фасул и граха. Нареждаме отгоре парчетата риба, добавяме черния пипер, посоляваме на вкус, наливаме малко топла вода и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало