Продукти: (за 4 порции)
• 1 шаран
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 3 домата
• 1 к.ч. стерилизиран грах
• 1 к.ч. стерилизиран зелен боб
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шарана го на порции, посоляваме и оставяме да престои 30 мин.
Загряваме олиото и последователно запържваме нарязания на тънки филийки лук, ситно нарязаните, морков целина и магданозен корен, обелените и настъргани домати.
Изсипваме всичко в пръстен съд, прибавяме зеления фасул и граха. Нареждаме отгоре парчетата риба, добавяме черния пипер, посоляваме на вкус, наливаме малко топла вода и печем в умерена фурна.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...