Кулинарни рецепти » Кюфтета с кестени

 Кюфтета с кестени

Продукти:

• 750 г телешка кайма
• 50 г сланина
• 1 ч. ч. бяло вино
• 30 кестена
• 24 дребни лукчета
• 1 с. л. доматено пюре
• 1 връзка магданоз
• 2 бучки захар
• 2 дафинови листа
• 3-4 карамфилчета
• 30 г краве масло
• смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Каймата се измесва със солта, черния пипер и ситно нарязан магданоз. Разделя се на топки, по-малки от яйце, които се овалват в брашно.

Сланината, нарязана на ситно, се запържва на слаб котлон в малко масло. В получената мазнина се пържат кюфтенцата от всички страни, поръсват се с 1 с. л. брашно и когато то се зачерви, се сипва толкова топла вода или бульон, колкото да ги покрие. Щом сосът клокне, се слага виното.

Кестените се попарват с вряла вода, в която престояват 10-15 мин, обелват се и се добавят към ястието заедно със захарта, доматеното пюре, карамфилчетата, дафиновите листа и половин връзка магданоз, завързана с конец.

Вари се около 1 час на слаб огън, магданозът се изважда. Ястието се поднася в голяма чиния с гарнитура от варен ориз, попарен с масло.

Автор: Светла Николова

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало