Кулинарни рецепти » Кюфтета с кестени

 Кюфтета с кестени

Продукти:

• 750 г телешка кайма
• 50 г сланина
• 1 ч. ч. бяло вино
• 30 кестена
• 24 дребни лукчета
• 1 с. л. доматено пюре
• 1 връзка магданоз
• 2 бучки захар
• 2 дафинови листа
• 3-4 карамфилчета
• 30 г краве масло
• смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Каймата се измесва със солта, черния пипер и ситно нарязан магданоз. Разделя се на топки, по-малки от яйце, които се овалват в брашно.

Сланината, нарязана на ситно, се запържва на слаб котлон в малко масло. В получената мазнина се пържат кюфтенцата от всички страни, поръсват се с 1 с. л. брашно и когато то се зачерви, се сипва толкова топла вода или бульон, колкото да ги покрие. Щом сосът клокне, се слага виното.

Кестените се попарват с вряла вода, в която престояват 10-15 мин, обелват се и се добавят към ястието заедно със захарта, доматеното пюре, карамфилчетата, дафиновите листа и половин връзка магданоз, завързана с конец.

Вари се около 1 час на слаб огън, магданозът се изважда. Ястието се поднася в голяма чиния с гарнитура от варен ориз, попарен с масло.

Автор: Светла Николова

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало