Продукти:
• 2-3 свински крачета
• 1 ч.ч. бял боб
• 3 парчета бекон
• 30 г масло или маргарин
• 1 глава лук
• 1 парче целина
• 1 морков
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за една нощ в студена вода. Сваряваме го и го отцеждаме.
Отделно сваряваме крачетата на тих огън. След като месото омекне, го нарязваме на парченца.
Ситно нарязаните лук, целина и моркови задушаваме в маслото. Зеленчуците и боба пюрираме и прибавяме към бульона с месото.
Без да покриваме тенджерата, варим 20-30 минути. Поръсваме със сол и черен пипер.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...