Продукти:
• 2-3 свински крачета
• 1 ч.ч. бял боб
• 3 парчета бекон
• 30 г масло или маргарин
• 1 глава лук
• 1 парче целина
• 1 морков
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за една нощ в студена вода. Сваряваме го и го отцеждаме.
Отделно сваряваме крачетата на тих огън. След като месото омекне, го нарязваме на парченца.
Ситно нарязаните лук, целина и моркови задушаваме в маслото. Зеленчуците и боба пюрираме и прибавяме към бульона с месото.
Без да покриваме тенджерата, варим 20-30 минути. Поръсваме със сол и черен пипер.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...