Кулинарни рецепти » Телешки пържоли с вермут и сметана

 Телешки пържоли с вермут и сметана
(Франция)

Продукти: (за 2 порции)

• 2 телешки пържоли от филето
• 30 г краве масло
• 100 г сметана
• 4 с.л. сух бял вермут
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок леко начуканите пържоли. Изпържваме ги от двете страни в силно сгорещено масло, заливаме с вермут и прибавяме сметаната.

Разклащаме съда над котлона, докато вермутът се смеси със сметаната. След това задушаваме пържолите на тих огън в продължение на 3 минути, докато сосът се сгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало