Продукти:
• 500 г кисели ябълки
• 2 ч. ч. захар
• 2 ч. ч. брашно
• 3 яйца
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 500 мл ябълков сок
Начин на приготвяне:
Едната чаша захар поръсваме по дъното на тавата, която поставяме в гореща фурна, за да се карамелизира. С помощта на лъжица разнасяме карамела внимателно по стените на съда.
Почистваме ябълките, нарязваме ги и с тях покриваме дъното. Върху тях сипваме кейково тесто, получено от разбитите яйца, останалата захар, брашното, ванилията и бакпулвера. Печем до златистокафяво.
Докато питата е още гореща, сиропираме с ябълковия сок.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...