Кулинарни рецепти » Макарони с традиционен сос

 Макарони с традиционен сос

Продукти: (за 4-5 порции)

· 500 г макарони или спагети

За соса:

· 500 г консервирани домати
· 1 главичка лук
· 1 скилидка чесън
· 1 морков
· 1 резен целина
· 3-4 листенца босилек
· 2-3 стръка магданоз
· 1 ч.л. брашно
· 3 с.л. зехтин
· 1 ч.ч. гъбен или друг зеленчуков бульон
· сол, червен пипер

Начин на приготвяне:

Почистените зеленчуци нарязваме на по-едри парчета и ги задушаваме в мазнината. Поръсваме с брашното, разбъркваме и прибавяме наситнените обелени домати, както и бульона. Варим, докато сосът се посгъсти.

Вадим зеленчуците с решетеста лъжица и ги пасираме. Връщаме ги в соса, подправяме със сол и пипер и продължаваме варенето на тих котлон, бъркайки периодично. Подправяме готовия сос с наситнените магданоз и босилек.

Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме и още топли ги объркваме със соса. Сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало