Кулинарни рецепти » Чаламада

 Чаламада

Продукти:

• 1 кг зелени домати
• 1 кг лук
• 500 г моркови
• 1 глава карфиол
• 6 сладки и 3 люти зелени чушки
• 1 глава бяло и 1 глава червено зеле
• 1 краставица

За маринатата: (на 1 л оцет)

• 250 мл вода
• 200 г захар
• 5-6 зърна черен пипер
• 2-3 зърна бахар
• 2-3 стръка съцветия от копър
• 1-2 дафинови листа
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистените продукти настъргваме на едро ренде или ги скълцваме на ситно. Размесваме ги, посоляваме и ги оставяме да престоят 24 часа.

Насипваме ги в буркани и ги заливаме със сварената и охладена марината. Затваряме херметически. Не стерилизираме.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало