Продукти:
• 4 кг червени камби
• 2 кг карфиол
• 1 кг моркови
• 300 г листа от целина
• 180 г сол
• 100 г мед
• 100 г захар
• 1 л оцет
• 200 мл олио
• 3-4 дафинови листа
• 1 пакетче черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме камбите на четвъртинки, а карфиола накъсваме на малки розетки. Морковите режем на колелца, а целината на ситно. Разбъркваме зеленчуците с половината сол и всичката захар и оставяме да престоят 10 часа.
Отделеният сок смесваме с останалата сол, оцета, меда, олиото, подправките и варим 10 мин. Заливаме с врялата марината зеленчуците и след 6 часа прехвърляме туршията в подходящ съд. След 10-15 дни туршията е готова.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...