Продукти: (за 4 порции)
• 200 г телешко месо
• 200 г свинско месо
• 200 г пилешко месо
• 100 г гъби
• 1 глава кромид лук
• 1 яйце
• 80 г кашкавал
• чубрица, кимион
• олио, сол
Начин на приготвяне:
Смиламе трите вида месо, прибавяме лука и гъбите, нарязани на ситно, яйцето, чубрица, кимион и сол и омесваме каймата много добре.
За всяка порция оформяме по едно голяма сплеснато кюфте, което изпържваме в сгорещено масло.
Настъргваме кашкавала и поръсваме с кюфтетата, докато са още топли.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...