Продукти: (за 5 порции)
• 500 г домати
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 к.ч. натрошено фиде
• 2 яйца
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в олиото и 1 с.л. вода. Прибавяме доматите, които сме нарязали на парчета с големина на бучка захар, и заливаме с 6 ч.ч. гореща вода.
Кипваме супата на огъня и прибавяме натрошеното фиде. Посоляваме и варим още 15 мин.
Разбиваме съвсем леко яйцата и ги изсипваме във врящата супа през едра цедка, като разклащаме леко съда, за да се пресече застройката. Накрая прибавяме маслото.
Поръсваме готовата супа със ситно нарязан магданоз.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...