Продукти: (за 5 порции)
• 500 г домати
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 к.ч. натрошено фиде
• 2 яйца
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в олиото и 1 с.л. вода. Прибавяме доматите, които сме нарязали на парчета с големина на бучка захар, и заливаме с 6 ч.ч. гореща вода.
Кипваме супата на огъня и прибавяме натрошеното фиде. Посоляваме и варим още 15 мин.
Разбиваме съвсем леко яйцата и ги изсипваме във врящата супа през едра цедка, като разклащаме леко съда, за да се пресече застройката. Накрая прибавяме маслото.
Поръсваме готовата супа със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...