Продукти:
• 1 пакет кус-кус
• 3 моркова
• 2 сладки репи
• 3 малки тиквички
• 2 домата
• 1 червена и 1 жълта чушка
• 2 глави лук
• 3 розички броколи
• 1 малка главичка целина
• кориандър (4 стръка или на прах)
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. олио
• 2 зърна счукан карамфил
• шафран, ким
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелените и нарязани домати, целината, морковите и лука сваряваме в малко вода, в която сме сипали 2 с.л. олио. Прибавяме кориандъра, магданоза, карамфила, солта и черния пипер, след това тиквичките, броколите и пиперките. 10 минути преди да свалим от огъня прибавяме шафрана.
Сваряваме кускуса във вода с 1 с.л. олио и малко сол, отцеждаме и поръсваме с ким. Сервираме го топъл, гарниран със сварените зеленчуци.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...