Кулинарни рецепти » Миш-маш с патладжан

 Миш-маш с патладжан

Продукти:

• 1 голям патладжан
• 3-4 чушки
• 3-4 домата
• 4-5 яйца
• 3-4 с.л.олио
• 2 глави лук
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на тънки полукръгчета, посоляваме и оставяме да се отцеди горчивият сок.

Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в мазнината и 2 с.л. вода. Щом стане прозрачен, прибавяме патладжаните и нарязаните на ивички чушки. Задушаваме десетина минути и сипваме обелените и настъргани домати.

Посоляваме и готвим, докато ястието остане на мазнина. Накрая прибавяме разбитите яйца, разбъркваме, изчакваме яйцата да се забулят и отстраняваме от огъня.

Автор: Ганка Трифонова

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало