Кулинарни рецепти » Миш-маш с патладжан

 Миш-маш с патладжан

Продукти:

• 1 голям патладжан
• 3-4 чушки
• 3-4 домата
• 4-5 яйца
• 3-4 с.л.олио
• 2 глави лук
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на тънки полукръгчета, посоляваме и оставяме да се отцеди горчивият сок.

Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в мазнината и 2 с.л. вода. Щом стане прозрачен, прибавяме патладжаните и нарязаните на ивички чушки. Задушаваме десетина минути и сипваме обелените и настъргани домати.

Посоляваме и готвим, докато ястието остане на мазнина. Накрая прибавяме разбитите яйца, разбъркваме, изчакваме яйцата да се забулят и отстраняваме от огъня.

Автор: Ганка Трифонова

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало