Кулинарни рецепти » Гювечета с тиквички

 Гювечета с тиквички

Продукти:

• 1 кг тиквички
• 250 г сирене
• 4 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 с.л. олио
• 2-3 с.л. галета
• копър, магданоз, сол


Начин на приготвяне:

Намазваме дъното на гювечетата с мазнината. Измиваме, обелваме и нарязваме тиквичките на колелца. Подреждаме в гювечетата два реда тиквички, които посоляваме на вкус. Поръсваме с натрошено сирене.
Разбиваме 3 от яйцата и слагаме от тях във всяко гювече. Поръсваме със ситно нарязани копър, магданоз и чесън. Отгоре нареждаме още два реда тиквички. Заливаме с млякото, в което е разбито другото яйце. Поръсваме с галета.

Захлупваме и печем в предварително загрята фурна. Малко преди да извадим гювечетата от фурната, махаме капака, за да може ястието да се зачерви.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало