Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 картофа
• 2-3 моркова
• 1 малка тиквичка
• 1 шепа грах
• 200 г зелен фасул
• 100 мл прясно мляко
• 3 с. л. разтопено краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме обелените картофи и тиквички на кубчета, зеления фасул - на малки парченца, остърганите моркови - на полукръгчета. З
адушаваме зеленчуците поотделно с малко вода и сол. Когато омекнат, ги отцеждаме добре и ги смесваме. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и заливаме с прясното мляко.
Разбъркваме хлебните трохи с кашкавала, поръсваме с черния пипер и разпределяме равномерно тази смес върху зеленчуците. Накрая поливаме с предварително разтопеното масло.
Запичаме в умерена фурна около 15-20 мин. Ястието може да се консумира и топло, и студено.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...