Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка глава карфиол
• 1 малка глава целина
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 3 с.л. масло или маргарин
• 1/2 ч.ч. сметана
• 4 яйца
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме мазнината и в нея запържваме нарязаните на ситно лук и моркови. Угасяваме със сметаната и добавяме подправките. Пасираме и оставяме сместа да изстине.
Карфиолът накъсваме на розички, целината нарязваме на ситно. Варим зеленчуците в подсолена вода 10-ина минути и отцеждаме.
Смесваме яйцата с изстиналата сметанова смес, прибавяме варените зеленчуци и изсипваме сместа в намслена тавичка. Покриваме с фолио и печем около 50 мин в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...