Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки
• 5-6 яйца
• 250-300 г натрошено сирене
• 500 мл прясно мляко
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пиперките като за паприкаш. Пържим ги в сгорещената мазнина, докато омекнат. Посоляваме.
Отделно разбиваме яйцата и ги смесваме с натрошеното сирене и млякото. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и прибавяме пиперките.
Разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Печем в силно загрята фурна, докато ястието се зачерви.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...