Продукти: (за 2-3 порции)
• 150 г телешко месо
• 150 г крехко свинско месо
• 150 г шунка
• 1 глава лук
• 1 връзка корени за супа
• 1 люто чушле
• 1 кисела ябълка
• 1 ч.л. горчица
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 с.л. бульон
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• червен и черен пипер, сол
• мазнина за пържене.
Начин на приготвяне:
Нарязваме месата и шунката на малки хапки. Смесваме ги със ситно нарязания лук. Изпържваме сместа в силно загрята мазнина, като от време на време разбъркваме с дървена лъжица. Когато месото поомекне, намаляме огъня до умерен, поръсваме ситно нарязания магданоз и пържим още десетина минути. Прибавяме горчицата и доматеното пюре, размити в бульона и отдръпваме сместа на тих огън.
В друг съд сгорещяваме олиото и задушаваме ситно нарязаните корени за супа, почистената и настъргана ябълка и /по желание/ нарязаното люто чушле. Когато тази смес поомекне, прибавяме изпърженото месо, без да разбъркваме. Държим на огъня още 2-3 мин разпределяме на порции и поднасяме.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...