Кулинарни рецепти » Агнешко /телешко/ със сос от копър

 Агнешко /телешко/ със сос от копър

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г агнешко или телешко месо от плешката
• 30 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 жълтък
• копър, оцет, захар
• месен бульон
• няколко зрънца черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото, което сме измили добре, със вряща подсолена вода така, че да го покрие, прибавяме черния пипер и няколко стръкчета копър и варим до омекване, като переодично отстраняваме пяната.

Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме постепенно с месния бульон и варим до получаване на гладък сос. Прибавяме ситно нарязания копър, жълтъка, разбит с 1 с.л. студен бульон, и подкиселяваме с оцет.

Нарязваме месото на тънки парчета, нареждаме го в блюдо за сервиране и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало