Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешко месо
• половин пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 100 г гъби
• 2-3 кисели краставички
• 100 г сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на ивички и го запържваме в разтопеното масло.
Прибавяме ситно нарязания лук и киселите краставички, нарязани по дължина на тънки ивички. Когато месото омекне, прибавяме гъбите, които предварително сме нарязали и задушили.
Накрая слагаме сметаната, задушаваме още 2-3 мин и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...