Кулинарни рецепти » Телешко с плънка на шиш

 Телешко с плънка на шиш

Продукти:

• 500 г тънко отрязани телешки шницели
• 50 г стерилизирани гъби
• 2 глави лук
• 2 с. л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка мащерка
• 2 стръка ситно нарязан пресен чесън
• сол, черен пипер
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме шницелите по дължина на ивици, широки 5 см. Гъбите нарязваме на много ситно и ги смесваме с нарязания лук, чесъна, магданоза, мащерката, сол, черен пипер и толкова олио, че да се образува гъсто тесто.

С него намазваме ивиците месо от страната, която ще е вътрешна, навиваме ги на рулца и ги нанизваме едно до друго на шишове. Печем 10 минути от всяка страна, като от време на време ги поръсваме с малко олио.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало