Кулинарни рецепти » Говежди кебапчета

 Говежди кебапчета

Продукти: (за 2 порции)

• 500 г говеждо месо от врата
• 1 скилидка чесън
• 3 с.л. гореща вода
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме почистеното и нарязано на късове месо през месомелачка. Прибавяме счукания чесън, водата, черен пипер и сол. Омесваме добре и оформяме от сместа кебабчета, дълги около 6 см. Намазваме ги с олио и ги печем на силна скара.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало