Кулинарни рецепти » Телешко, задушено в гърне

 Телешко, задушено в гърне

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г тлъсто телешко месо
• 4 глави лук, 6 глави чесън
• 1/2 ч.л. счукан кимион
• 1 к.ч. винен оцет
• 15-20 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки хапки и го слагаме в пръстено гърне заедно с целите глави лук, целите глави чесън, черния пипер, кимиона, оцета и сол на вкус. Наливаме вода, колкото да покрие продуктите. Замазваме капака на гърнето с тесто и варим 3-4 часа на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало