Кулинарни рецепти » Леблебия с кайма и кисело мляко

 Леблебия с кайма и кисело мляко
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г едро смяна /кълцана/ кайма
• 1 ч.ч. суха леблебия
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 100 г краве масло
• 1 ч.ч. счукани ядки /различни/
• 1 глава чесън
• Канела
• сух джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме леблебията за 1 нощ в студена вода. Измиваме я и я заливаме със студена вода. Варим я, докато омекне, след което отцеждаме водата.

Счукваме ядките на едро и ги задушаваме с част от мазнината.

В отделен съд запържваме каймата.

Разбиваме киселото мляко и го подправяме със стрития джоджен, счукания чесън и малко сол.

В плато разстиламе сварената леблебия, заливаме с киселото мляко, покриваме с каймата и с ядките. Поливаме ястието с малко горещо масло и поръсваме с черен пипер, канела и малко сол. Поднасяме, като много внимаваме да не разместим пластовете.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало