Кулинарни рецепти » Захарна торта

 Захарна торта

Продукти:

• 9 яйца
• 220 г краве масло
• 250 г шоколад
• 220 г захар
• 220 г брашно
• 1 ванилия
• мармалад от кайсии
• масло за мазане
• брашно за поръсване на формата

За глазурата:

• 100 г шоколад
• 250 г захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме омекналото масло с половината от захарта до получаване на пяна и прибавяме на малки дози разтопения шоколад и отделените жълтъци. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме останалата захар и бием до сгъстяване.

Смесваме белтъчния сняг, шоколадовото тесто и пресятото с ванилията брашно, разбъркваме добре, изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно форма за торти и печем в слаба фурна.

Правим карамел от захарта и 5 с.л. вода, оставяме го да изстине и го сипваме на малки дози при непрекъснато бъркане в горещия шоколад. Продължаваме да бъркаме, докато горещата глазура покрие лъжицата. Можем да прибавим парченце масло или няколко капки олио. Глазурата трябва да бъде умерено топла - горещата глазура никога не става лъскава.

Оставяме готовия блат да изстине и го намазваме с мармалада и дебел пласт шоколадова глазура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало