Продукти:
• 9 яйца
• 220 г краве масло
• 250 г шоколад
• 220 г захар
• 220 г брашно
• 1 ванилия
• мармалад от кайсии
• масло за мазане
• брашно за поръсване на формата
За глазурата:
• 100 г шоколад
• 250 г захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме омекналото масло с половината от захарта до получаване на пяна и прибавяме на малки дози разтопения шоколад и отделените жълтъци. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме останалата захар и бием до сгъстяване.
Смесваме белтъчния сняг, шоколадовото тесто и пресятото с ванилията брашно, разбъркваме добре, изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно форма за торти и печем в слаба фурна.
Правим карамел от захарта и 5 с.л. вода, оставяме го да изстине и го сипваме на малки дози при непрекъснато бъркане в горещия шоколад. Продължаваме да бъркаме, докато горещата глазура покрие лъжицата. Можем да прибавим парченце масло или няколко капки олио. Глазурата трябва да бъде умерено топла - горещата глазура никога не става лъскава.
Оставяме готовия блат да изстине и го намазваме с мармалада и дебел пласт шоколадова глазура.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...