Продукти:
• 150 г шунка
• 40 г брашно
• 10 г масло
• 20 мл олио
• 20 г кашкавал
• 1 яйце
• 50 мл прясно мляко
• 10 г брашно
• 10 г галета
• 50 г зеленчуци
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на дребни кубчета. От млякото, брашното и маслото приготвяме пареното тесто. Към него прибавяме шунката, суровото яйце, магданоза, настъргания кашкавал. Подправяме с черен пипер и сол. Омесваме и оставяме да стои на студено, за да се стегне.
Оформяме крокети, които овалваме в брашно, яйца, галета и пържим в маслена баня. Поднасяме крокетите топли с гарнитура от задушените зеленчуци.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...