Кулинарни рецепти » Пастет от пилешки дробчета

 Пастет от пилешки дробчета

Продукти:

• 300 г пилешки дробчета
• 150-200 г масло
• 1 ч. л. подправка “Вегета”

Начин на приготвяне:

Почистваме добре дробчетата и ги сваряваме. Изваждаме в купа и пасираме заедно с размекнатото (но не разтопено) масло и “Вегета” (на вкус). Оставяме да стегне в хладилник и после мажем на филийки.

Стават чудесни сандвичи. Може отгоре да украсим с нарязани надълго кисели краставички.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало