Кулинарни рецепти » Мус от шунка

 Мус от шунка

Продукти:

• 250 г шунка
• 1 пакетче краве масло
• 150 г сметана
• 2 с.л. коняк или ром
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 ч.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме брашното в 20-25 г от маслото и разреждаме с прясното мляко.

Прекарваме шунката през месомелачка и я смесваме с приготвения сос. Прибавяме сметаната, останалото масло, разбито на крем, коняка, червения и черния пипер. Посоляваме на вкус и разбъркваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало