Кулинарни рецепти » Гювеч с овче месо

 Гювеч с овче месо

Продукти:

• 1 кг тлъсто овче месо
• 5-6 глави лук
• 2 малки тиквички
• 500 г картофи
• 500 г чушки
• 500 г домати
• 500 г зелен фасул
• 250 г пресен грах
• 1 патладжан
• 250 г бамя
• 1 връзка магданоз
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

За заливката:

• 1 к.ч. кисело мляко
• 4-5 яйца

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го натриваме със сол и червен пипер. Заливаме го с олиото, прибавяме едро нарязания лук и задушаваме, докато поомекне. После го прехвърляме в глинен гювеч.

Заливаме фасула с малко подсолена вода и го задушаваме до омекване. Нарязваме останалия зарзават и заедно с фасула и граха го сипваме при месото. Наливаме малко гореща вода, захлупваме и печем в умерена фурна.

Накрая заливаме с разбитите в киселото мляко яйца и запичаме до зачервяване.

Автор: Мария Тонева

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало