Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешки шол
• 200 г телешки дроб
• 200 г стерилизирани гъби
• 6 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 4 пиперки
• 2 люти чушлета
• 4 домата
• 1 к.л. черен пипер
• магданоз
• суха чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета и го запържваме в част от мазнината. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и нарязаните на ивички пиперки. Прибавяме нарязаните дроб и гъби и задушаваме 15 мин, докато останат на мазнина.
Връщаме месото, прибавяме лютите чушлета и обелените и нарязани домати, наливаме останалото олио и посоляваме. Поръсваме подправките, захлупваме и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...