Продукти:
• 250 г брашно
• 2 пакетчета краве масло
• 120 мл вода
• сол
• 100 г брашно за поръсване
• 1 яйце за намазване
За плънката:
• 300 г сметана
• 100 г захар за сметаната
• 1 ванилия
• 100 г пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
От брашното, маслото, водата и малко сол замесваме многолистно тесто. /Може да се използва готово бутер тесто/. Разточваме готовото тесто на кора и го намазваме с яйцето.
С назъбена ролка изрязваме ленти с дължина 30 см и ширина 3 см. Навиваме всяка лента около конусовидна тенекиена тръбичка така, че намазаната страна да остане навън и лентата при навиването да се застъпва.
Нареждаме така направените буклички на разстояние една от друга в намокрена с вода тавичка. Печем в умерена фурна до зачервяване.
Изваждаме букличките от формите, докато са още топли. Оставяме ги да изстинат и ги пълним откъм широката им страна със сметаната, разбита със захарта и ванилията. Поръсваме готовите буклички с пудра захар.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...