Продукти:
• 500 г обезкостена телешко плешка
• 4-5 глави лук
• 200 г гъби
• 1-2 зелени чушки
• 150 г кашкавал
• 1 домат
• 4 яйца
• 1 к.ч. олио
• магданоз, чубрица
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в част от мазнината. После захлупваме и го оставяме да се задушава на умерен огън.
Отделно в останалата мазнина задушаваме до омекване по-едро нарязаните гъби и лук, както и наситнените чушки и домат.
Смесваме зеленчуците с месото, посоляваме и поръсваме подправките. Разбъркваме и варим десетина минути на тих огън.
Накрая разпределяме сместа в 4 гювечета, поръсваме с настърган кашкавал и чукваме във всяко гювече по 1 яйце. Запичаме гювечетата в умерено загрята фурна до готовност на яйцата.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...