Продукти:
• 600 г обезкостено свинско месо
• 1 к.ч. олио
• 4 глави лук
• 6-7 зелени чушки
• 1 патладжан
• 1 ч.ч. зелен боб
• 200 г бамя
• 5-6 домата
• 500 г картофи
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди. Нарязваме лука на филийки, доматите – на кръгчета, а чушките – на пръстени. Сваряваме зеления фасул в подсолена вода и го отцеждаме. Изрязваме дръжките на бамята.
Нарязваме месото на хапки, слагаме го в глинен гювеч и заливаме с мазнината. Печем в умерена фурна, докато месото омекне. После добавяме зеленчуците, посоляваме и поръсваме с червен пипер. Разбъркваме гювеча и връщаме да се пече в умерена фурна.
Когато зарзаватът омекне, нареждаме отгоре нарязаните на филийки картофи, наливаме топла вода, така че да покрие 3/4 от продуктите и допичаме във фурната. Поръсваме готовия гювеч със ситно нарязан магданоз.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...