Кулинарни рецепти » Градинарски гювеч с телешко месо

 Градинарски гювеч с телешко месо

Продукти:

• 600-700 г телешко месо
• 1-2 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 6-7 чушки
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 1 ч.ч. бамя
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и го слагаме в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивия сок. Нарязваме чушките на пръстенчета и почистваме бамята от дръжките.

Нарязваме месото на парчета, посоляваме и го пържим в част от мазнината заедно със ситно нарязания лук. Щом лука стане прозрачен, поръсваме черния и червения пипер и още малко сол. Разбъркваме и прехвърляме в предварително затоплен глинен гювеч.

В останалата мазнина последователно запържваме и добавяме в гювеча чушките, патладжана и бамята. Накрая наливаме в гювеча мазнината от пърженето и го слагаме в студена фурна. Загряваме фурната до умерена и печем 20 мин.

После намаляваме огъня и продължаваме да печем, докато ястието остане на мазнина. Покриваме готовия гювеч с нарязаните на кръгчета домати и запичаме още десетина минути.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало