Продукти:
• 800 г грах
• 2-3 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 3-4 филии бял хляб
• 2 яйца
• 1-2 с.л. олио
• 2-3 с.л. галета
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Отцеждаме граха и го намачкваме. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. После го сипваме при граха.
Прибавяме накиснатия и отцеден хляб, счукания чесън и разбитите яйца. Посоляваме и омесваме добре.
Оформяме шницели от така приготвената смес, овалваме ги в галетата и пържим в сгорещената мазнина.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...