Кулинарни рецепти » Телешки медальони с пюре от леща

 Телешки медальони с пюре от леща

Продукти: (за 6 порции)

• 750 г телешко месо от филето, контра филето или бута
• 6 кръгли филийки хляб
• 2-3 с.л. брашно
• 2 ч.ч. леща
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 пакетче краве масло
• ½ к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го подсушаваме. Нарязваме го на 6 пържолки, които начукваме леко, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Овалваме пържолките в брашното и ги изпържваме от двете страни в силно сгорещена мазнина.

Избираме филийки с размерите на пържолите и ги изпържваме в половината от маслото. Върху всяка филийка слагаме по една пържолка.

Накисваме лещата за 2-3 часа в студена вода, след което я слагаме да се вари. Щом заври прибавяме изчистените и нарязани на големи парчета лук, морков и целина. Сваряваме лещата, изсипваме я в цедка, отстраняваме корените и претриваме лещата през цедката. Посоляваме на вкус, разбъркваме с останалото разтопено масло и разреждаме с прясно мляко до желаната гъстота.

Изсипваме пюрето в средата на широка чиния, а наоколо подреждаме медальоните.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало